Тотален руски натиск над Украйна - О'Позиция
Тотален руски натиск над Украйна
271 Прочитания
О'Позиция
01.03.14
Totalen ruski natisk nad Ukrayna

Путин ще използва въоръжените сили в Украйна „до нормализирането на социо-политическата ситуация в тази страна”.

Руският президент Владимир Путин получи разрешение от горната камара на Държавната дума да използва войски в Украйна.

Комитетът по отбрана и безопасност Съветът на федерацията  прие единодушно искането на Владимир Путин – 90 гласа „за“. Той се мотивира с нуждата от защита на етническите руснаци и персонала в стратегическата военна база, която Кремъл поддържа на полуострова.

„Подавам молбата за използване на въоръжените сили на Руската федерация на територията на Украйна до нормализирането на социо-политическата ситуация в тази страна”, обяви по-рано в официално съобщение държавният глава.

На няколко места в град Симферопол – столицата на автономната република Крим, са забелязани военни машини, предадоха руски и украински медии. Номера или каквито и да е други опознавателни знаци липсват. Централните улици в столицата около сградата на Върховната рада на републиката са затворени. Десетки въоръжени военни без опознавателни знаци и са заели позиции около местния парламент, предаде АФП. Две картечници са инсталирани край сградата на парламента.ИТАР-ТАСС информира, че пред министерството на вътрешните работи има жива верига от доброволци и армейски ветерани с прикрепени към дрехите им лентички от руски военни отличия и лентички с руския флаг.

Междувременно бе напомнено, че Украйна дължи 1,55 милиарда долара на руския газов гигант „Газпром”, заради неплатени сметки за доставка на природен газ.  „Ние имаме добри отношения с Украйна, но те трябва да си платят за газа. Задълженията възлизат на 1,549 милиарда долара, което не е малко”, е казал говорителят на компанията Сергей Киприанов. Компанията подчерта, че преференциалните цени, договорени с Киев, могат да бъдат оспорени.

Според военната доктрина на Руската федерация, правомерна е употребата на сила като отговор на агресия спрямо нея и съюзниците й, опазване на мира според решенията на Съвета за сигурност на ООН и други структури за колективна отбрана, а също така и за защита на гражданите си, намиращи се отвъд пределите на страната. Как Русия се готви за военните действия, четете в рубриката СВЯТ.

image_print
Tags: , , ,
 

Направете коментар
ОЩЕ ПО ТЕМАТА

ДРУГИ

Кремълският експеримент
Много нещо се изговори за ролята на Русия в българските избори, за инструкциите изпратени на БСП от ...
Симптоматичен цинизъм
Ръководството на БСП в Стара Загора и Българският антифашистки съюз разпратиха до висшите държавни и...
Изхвърлиха шеф на СИК от ББЦ
Повече от пет часа РИК-София не можа да се справи със самоозабравил се шеф на СИК, който не допусна ...
Единствено реформаторите влизат като дясна формация
Коалицията „Реформаторски блок-Глас народен“ е единствената дясна формация, която влиза ...
За гордия софийски врабец
  Не знам кой е правил анкетата за птица – символ на София, но изборът на Големия синигер...