Томислав Дончев ще води евролистата на ГЕРБ - О'Позиция
Томислав Дончев ще води листата на ГЕРБ

Това са избори не само за нова Европа, това са избори и за нова България, заяви Дончев

Томислав Дончев ще бъде водач на листата на ГЕРБ на предстоящите европейските избори, съобщи лидерът на партията Бойко Борисов в Дъблин, където се провежда Конгресът на Европейската народна партия. От ирландската столица стартира предизборната кампания на партията за евровота в края на май. Там ще бъде гласувана и програмата на ЕНП за периода 2014-2020 г.

  „Томислав Дончев е продукт на партията, доказан професионалист и с безупречна репутация. Познава в детайли функционирането на европейските институции и управлението на европейските средства“, каза Бойко Борисов. Той добави, че листата е почти готова и в момента се подреждат местата на останалите кандидати, според номинациите от регионалните структури на ГЕРБ.

 Борисов каза още, че Томислав Дончев е „един центристко-десен кандидат, с изключително десен профил, специалист, експерт, който да поведе листата, а ако някога се наложи, винаги можем да го върнем в България. Това са мотивите, които са били водещи, когато сме взимали това решение“.

 „Аз неведнъж съм казвал, че мога да бъде по-полезен в България, но когато тези избори са залогът за политическото бъдеще на България, големият термометър, който ще определи какво ще се случва оттук нататък, аз нямам право да стоя настрани. В крайна сметка това са избори не само за нова Европа, това са избори и за нова България“, заяви Томислав Дончев.

 Той е роден на 6 август 1973 г.  в Габрово. От 2007 до 2010 г. е кмет на родния си град.  От март 2010 до март 2013 година е министър по управлението на средствата от Европейския съюз . Томислав Дончев е народен представител от ГЕРБ в 42-то Народно събрание.

image_print
Tags: , ,
 

Направете коментар
ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Цветанов представи Томислав Дончев на Барозу
Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цвет...

ДРУГИ

Кремълският експеримент
Много нещо се изговори за ролята на Русия в българските избори, за инструкциите изпратени на БСП от ...
Симптоматичен цинизъм
Ръководството на БСП в Стара Загора и Българският антифашистки съюз разпратиха до висшите държавни и...
Изхвърлиха шеф на СИК от ББЦ
Повече от пет часа РИК-София не можа да се справи със самоозабравил се шеф на СИК, който не допусна ...
Единствено реформаторите влизат като дясна формация
Коалицията „Реформаторски блок-Глас народен“ е единствената дясна формация, която влиза ...
За гордия софийски врабец
  Не знам кой е правил анкетата за птица – символ на София, но изборът на Големия синигер...