Свастиката на Третия райх е все още в гръцкия парламент - О'Позиция
Свастиката на Третия райх е все още в гръцкия парламент

Депутати решават съдбата на неонацистите в Гърция

Следствените власти в Гърция предоставиха на парламента доклад, в чието заключение се казва, че крайнодясната партия Златна зора е военна структура с наличен оръжеен арсенал и с ясно изразени референции, свързани с Хитлер.

В доклада се посочва, че Златна зора е организация, учредена в края на 80-те години от Никос Михалолиакос, чиято идеологическа ориентация е насочена към националсоциализма, Третия райх, Хитлер и СС-частите. След предоставянето на доклада, парламентът трябва да гласува внесеното вече предложение за обявяване на Златна зора за престъпна организация и да отнеме имунитета на 18-те депутати на партията.
Според данните, изнесени в доклада, организацията има йерархична структура, в която се разпределят задълженията, свързани с агитацията, пропагандата и обучението на нейните членове.

В доклада на следствените власти се казва, че членовете на Златна зора използват хитлеристки поздрави и участват в паради, в които маршируват, облечени в нацистки униформи.
Разследването на крайнодясната неонацистка партия започна миналата година след убийството на популярен рапър от поддръжник на Златна зора в Атина.
До момента са заведени дела срещу девет депутати от Златна зора, шестима от които, в това число и лидерът на партията Никос Михалолиакос, са арестувани. Престъпните действия на представителите на партията ще бъдат санкционирани от съда съгласно наказателния кодекс.

image_print
Tags: , , ,
 

Направете коментар
ОЩЕ ПО ТЕМАТА

ДРУГИ

Кремълският експеримент
Много нещо се изговори за ролята на Русия в българските избори, за инструкциите изпратени на БСП от ...
Симптоматичен цинизъм
Ръководството на БСП в Стара Загора и Българският антифашистки съюз разпратиха до висшите държавни и...
Изхвърлиха шеф на СИК от ББЦ
Повече от пет часа РИК-София не можа да се справи със самоозабравил се шеф на СИК, който не допусна ...
Единствено реформаторите влизат като дясна формация
Коалицията „Реформаторски блок-Глас народен“ е единствената дясна формация, която влиза ...
За гордия софийски врабец
  Не знам кой е правил анкетата за птица – символ на София, но изборът на Големия синигер...