Руски спецчасти завзеха украинска военна база и минираха газопровод - О'Позиция

Руски спецчасти завзеха украинска военна база и минираха газопровод

Руски спецчасти нахлуха в семействата на украинските военни


Вчера вечерта, министърът на отбраната на САЩ – Чък Хейгъл проведе телефонен разговор с украинския си колега Игор Тенюх. Хейгъл увери Тенюх, че Вашингтон подкрепя суверенитета на Украйна и добави, че Пентагонът приветства „достойната за възхищение сдържаност” на въоръжените сили на Украйна, предадоха световните медии.

Приветствията на Чък Хейгъл може да се окажат прибързани, тъй като днес сутринта медиите разпространиха новината, че руски военнослужещи са завзели отдела на украинската гранична служба в кримския град Щелкино. Въоръжените руски спецчасти са щурмували граничното подразделение късно през нощта. Спецчастите са нанесли побой на дежурния в базата, завзели са склада за оръжие и са проникнали в помещенията, където са настанени семействата на украинските военнослужещи.

Почти по същото време, войници без обозначителни знаци, са блокирали около 200 метра от територията на магистралния газопровод до град Армянск. В отцепения район, войниците са разположили един БТР, след което са заложили мини по дължината на газопровода. Въпреки че не са имали обозначителни знаци или именно поради тази причина, много наблюдатели смятат, че акцията е организирана от руските спецчасти.

Според специалистите, координираната атака на двата обекта издава почерка на руските спецчасти, който е познат при намесата им в много етнически и териториални конфликти в миналото.

До момента, украинското министерство на отбраната не е излязло с  официално изявление. Все още не са известни по-нататъшните действия на украинската армия.

image_print
Tags: , , , , ,
 

Направете коментар
ОЩЕ ПО ТЕМАТА

ДРУГИ

Кремълският експеримент
Много нещо се изговори за ролята на Русия в българските избори, за инструкциите изпратени на БСП от ...
Симптоматичен цинизъм
Ръководството на БСП в Стара Загора и Българският антифашистки съюз разпратиха до висшите държавни и...
Изхвърлиха шеф на СИК от ББЦ
Повече от пет часа РИК-София не можа да се справи със самоозабравил се шеф на СИК, който не допусна ...
Единствено реформаторите влизат като дясна формация
Коалицията „Реформаторски блок-Глас народен“ е единствената дясна формация, която влиза ...
За гордия софийски врабец
  Не знам кой е правил анкетата за птица – символ на София, но изборът на Големия синигер...