Реформаторите се обявиха за единствената алтернатива - О'Позиция
Reformatorite se obiaviha za edinstvena alternativa

След срещата се проведе „Европейски марш за Оставка” от пилоните пред НДК до Министерския съвет.

Първата софийска среща на Реформаторския блок на тема: „Да върнем България на Европа“ се проведе в зала 3 на НДК. В разискванията взеха участие лидерите на петте партии в блока Радан Кънев (ДСБ), Корман Исмаилов (НПСД),  Николай Ненчев ( БЗНС),  Меглена Кунева ( ДБГ)  и Бfжидар Лукарски (СДС).

Ето какво заявиха на срещата двама от лидерите.

Радан Кънев: Изправени сме срещу БСП, която за първи път от 25 години престана да ни лъже.  Излезе Станишев на конгреса и каза “ревизия”. Отидоха да правят кампания на партията на Милошевич в Сърбия. Отидоха да вечерят с Янукович в Сочи. Когато Украйна гореше, когато тиранията на Янукович убиваше хладнокръвно хора със снайпери, нашите комунисти казаха, че не знаят кой е виновен в тази ситуация.

Те свалиха маските и поискаха ревизия. На какво? На Европа? На пазара? На демокрацията? На медийната свобода? Другари, вие вече я направихте. Направихте ревизия на Европа с поведението си в Украйна. Направихте ревизия на медиите като ги дадохте в ръцете на един човек. Направихте ревизия на пазара. Искате в момента 40 000 будки за цигари в страната  да са в ръцете на същия човек. 75% от българската земя е в няколко компании. Най-голямата от тях е на същия този човек. И тази ревизия направихте. Значи не искате да направите ревизия. Искате да завършите ревизията. Искате да узаконите ревизията. А можете да я узаконите само извън Европа, защото всичко това в Европа не е позволено. Искате да направите последната крачка към Янукович. Там на изток в Харков, където вашите съмишленици в Източна Украйна разделят държавата си, за да я продадат на Русия. Искате България да бъде Източна Украйна. Това няма да стане. И ние сме тук, за да кажем, че това няма да стане.

Това, което ГЕРБ ни предлага не е Източна Украйна, а Западните Балкани – еднопартиен режим, назовал себе си антикомунистически, управляващ с комунистически методи. Това не е нашето дясно. Това не е нашият антикомунизъм. Това не е нашата Европа.

Във вторник сутрин в една телевизия атакувах остро Доган, получих отговор след два часа от Бареков през медиите на Пеевски. Опитвам се да проявя чувство за хумор, но не ми е смешно. Тази ситуация не е безобидна. Създаването на фалшиви алтернативи е основен елемент на постсъветския модел, на “путинизма”, основен модел на Централна Азия. Производството на алтернативи от самата мафия с нейните пари и с нейните медии.

Истината е, че ние сме единствената алтернатива. Истината е, че ние сме единствената промяна на тези избори. Истината е, че никак не ни е лесно. Но само ние можем да направим промяната, само единни можем да направим промяната.

Божидар Лукарски:  Искаме да променим България. Искаме да обединим България, както Радан каза – искаме да обединим разделените семейства и искаме да почувстваме България в обединена Европа. Ние сме обединени и сме готови да вървим напред!

Реформаторския блок е единствената алтернатива на досега случващото се в България. Нека да го обясним на нашите роднини, колеги, приятели и съседи, с които се виждаме всеки ден. Дайте ни шанс и изберете Реформаторския блок. Това трябва да постигнем заедно и обединени.

Да, отиваме на избори за европейски парламент. Да, имаме проблеми, но отиваме заедно с идеята за борба. Тези избори са нашият референдум, с който да покажем, че не харесваме такова управление. Това е нашия отговор на въпроса – искаме ли предсрочни парламентарни избори. Това е нашата заявка и твърда убеденост, че ние ще победим, ще управляваме България и сме единствената алтернатива, която ще успее да го направи.

image_print
Tags: , ,
 

Направете коментар
ОЩЕ ПО ТЕМАТА

СВОБОДНИ МЕДИИ – СВОБОДНИ И БОГАТИ ГРАЖДАНИ
Скъпи приятели, Реформаторският блок ще се бори за силна държава, свободна икономика и патриотичен и...
Бонусите на компромиса
Писна ми да чета и слушам разсъжденията на разни дървени философи, които се свеждат до едно – евенту...
Точки на пресичане има
Три дни преди предсрочните парламентарни избори става все по-ясно, че ГЕРБ ще ги спечели убедително,...
Меглена Кунева се оплете в изказванията си относно Реформаторския блок
В интервю за Нова телевизия Меглена Кунева – председателят на „Движение България на граж...
Радан Кънев: Ахмед Доган ни атакува чрез медиите
Лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че реформаторският блок е обект на забележителна и тежка медийна а...

ДРУГИ

Кремълският експеримент
Много нещо се изговори за ролята на Русия в българските избори, за инструкциите изпратени на БСП от ...
Симптоматичен цинизъм
Ръководството на БСП в Стара Загора и Българският антифашистки съюз разпратиха до висшите държавни и...
Изхвърлиха шеф на СИК от ББЦ
Повече от пет часа РИК-София не можа да се справи със самоозабравил се шеф на СИК, който не допусна ...
Единствено реформаторите влизат като дясна формация
Коалицията „Реформаторски блок-Глас народен“ е единствената дясна формация, която влиза ...
За гордия софийски врабец
  Не знам кой е правил анкетата за птица – символ на София, но изборът на Големия синигер...