Райфъла: Бареков е близък със Светослав Лазаров - О'Позиция
Рафайла: Бареков е близък със Светослав Лазаров

Семейството на пловдивския бизнесмен Атанас Червенков-Райфъла трябвало да бъде похитено

Атанас Червенков – Райфъла напуснал „България без цензура„, защото лидерът й Николай Бареков отказал да му помогне. По Нова телевизия Райфъла разказа, че Бареков бил много близък с главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и често го търсил за услуги. Майкъла потърсил съдействие от Бареков заради опита за отвличане на семейството му, но лидерът отказал. Райфълът заяви още, че Бареков продължава да се води на старата си работа в ТВ7. От пресцентъра на партията пък съобщиха преди няколко дни, че „изборът на ръководство на районната структура на район Източен в град
Пловдив на ПП „България без цензура“ е нелегитимен. Контролният съвет на партията установи съществени процедурни нарушения по време на учредителното събрание, проведено на 2 февруари 2014 г. и касира избора му. Ръководството на ПП „България без цензура“ пожелава успех в бизнес начинанията на Атанас Червенков и изказва своята съпричастност към нещастието, сполетяло семейството му и остро осъжда опита за похищение.

Преди седмица пловдивската прокуратура излезе с потресаващи разкрития за готвено отвличане срещу солиден откуп на семейството на пловдивския бизнесмен Атанас Червенков-Райфъла. Трябвало е да бъдат похитени или жена му, или едно от 11-годишните им близначета! Оттогава момчето и момичето ходят на училище с охрана. Пръв бандитите е забелязал Райфъла, който е бивш полицай, завършил с отличие милиционерското училище в Пазарджик. Райфъла твърди, че бил най много изплашен той, защото знаел почти от самото начало за схемата за отвличане. Той видял похитителите в очите. Всяка сутрин и всеки ден ги наблюдавал как го дебнат и аз сигнализирал полицията. Така тези престъпници дебнели семейството, а полицията наблюдавала престъпниците. Сега децата ще ходят с охрана още дълго време.
Това станало още миналия септември започнал да забелязва пред дома си и на няколкото лица около местоработата си.

Те стояли по ъглите или в коли – станало му ясно, че гласят отвличане. „В началото си мислех, че следят мен, за да ме похитят. Сигнализирах полицията. Седнах у дома и казах на жена ми и 11-годишните близнаци, че се готви похищение. Беше много трудно да се правим и четиримата, че нищо не подозираме, за да не стреснем престъпниците, каза Райфъла. Децата ходят със спрейове в джобчетата, на никого не пожелавам това“.

В процес на работа на полицаите става ясно, че заповедта е била да се отвлече или жена му, или едно от децата – което успеят.
Не знам дали е станал заради нея, но тя беше отишла в едно козметично студио на процедури. Тогава в салона връхлетял мъж, с чорапогащник на главата и с пистолет. Задигнал от Ева телефони, злата, пари, всичко на обща стойност около 10 бона. Тогава маскираният ограби и собственичката и всички дами, които са били в козметичното студио. Веднага подадохме жалба в полицията. Нямаше месеци никаква реакция. Звънях за съдействие на депутати от ГЕРБ, тогава ги мислех за мои приятели, включително и на много близък до Цветанов човек – никакво съдействие отникъде не срещнах. Молих се на полицията, чаках, чувствах се като престъпник. Така ми отговаряха, все едно аз съм виновен за обира!… Беше много грозно – хем да си жертва, тоест съпругата ми, хем тогавашната полиция да ме третира като престъпник. Затова сега съм страшно признателен на тези хора, които веднага, щом ги сезирах, направиха необходимата организация и тутакси се задействаха. Благодаря на директора на ОДП-Пловдив Пламен Узунов, на окръжния прокурор Румен Попов и на всички, ангажирани със случая. Благодарение на тях сега семейството ми е живо и здраво и е при мен.

image_print
Tags: , ,
 

Направете коментар
ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Четирима депутати напускат Бареков
Четирима депутати напускат партия „България без цензура“ и постовете в нея. Стефан Кенов...
Бареков натири парламентарната си група
Лидерът на „България без цензура“ и евродепутат Николай Бареков изненадващо обяви, че от...
ББЦ похарчили най-много за изборите
Коалиция “България без цензура” (ББЦ) е първа по средства, вложени за реклама в медиите – 999 ...
Бареков забягна в Брюксел
След серия оферти за новото правителство изненадващо лидерът на „България без цензура“ Николай Барек...
Първанова: Бареков иска да измести Пеевски
Лидерът на НДСВ Антония Първанова заяви и неколкократно потвърди по Nova tv, че председателят на ...

ДРУГИ

Кремълският експеримент
Много нещо се изговори за ролята на Русия в българските избори, за инструкциите изпратени на БСП от ...
Симптоматичен цинизъм
Ръководството на БСП в Стара Загора и Българският антифашистки съюз разпратиха до висшите държавни и...
Изхвърлиха шеф на СИК от ББЦ
Повече от пет часа РИК-София не можа да се справи със самоозабравил се шеф на СИК, който не допусна ...
Единствено реформаторите влизат като дясна формация
Коалицията „Реформаторски блок-Глас народен“ е единствената дясна формация, която влиза ...
За гордия софийски врабец
  Не знам кой е правил анкетата за птица – символ на София, но изборът на Големия синигер...