Освиркаха Орешарски на Шипка - О'Позиция
Освиркаха Орешарски на Шипка
357 Прочитания
Светломира Димитрова
03.03.14
Освиркаха Орешарски на Шипка

Орешарски бе освиркан и преди, и в края на словото си

Премиерът Пламен Орешарски бе освиркан на връх Шипка преди да произнесе словото си по повод националния празник Трети март.
„За да пребъде България, е необходимо да работим неуморно за нейното развитие. Това е наша обща кауза. За да я постигнем, нека сме единни поне в нашето родолюбие“, каза премиерът. Той неколкократно цитира Иван Вазов, като напомни, че името Шипка вечно живей, а „под краката ни днес лежи подвигът на младите опълченци, които венчаха България с лаврови венци и се бориха, за да бъдем свободни“.
„В своята 13-вековна история България неведнъж се е възраждала след времена на тежки изпитания. Във всяка епоха са се раждали достойни синове и дъщери, които са отдавали живота си за свободата на Отечеството. Този силен дух, който и днес усещаме на Шипка, ме кара без колебание да повторя, че „Българин да се наричам – първа радост е за мене“, каза Орешарски.

Премиерът Пламен Орешарски бе освиркан на връх Шипка преди да произнесе словото си по повод националния празник Трети март.
„За да пребъде България, е необходимо да работим неуморно за нейното развитие. Това е наша обща кауза. За да я постигнем, нека сме единни поне в нашето родолюбие“, каза премиерът. Той неколкократно цитира Иван Вазов като напомни, че името Шипка вечно живей, а „под краката ни днес лежи подвигът на младите опълченци, които венчаха България с лаврови венци и се бориха, за да бъдем свободни“.
„В своята 13 вековна история България неведнъж се е възраждала след времена на тежки изпитания. Във всяка епоха са се раждали достойни синове и дъщери, които са отдавали живота си за свободата на Отечеството. Този силен дух, който и днес усещаме на Шипка, ме кара без колебание да повторя, че „Българин да се наричам – първа радост е за мене“, каза Орешарски.

image_print
Tags: , ,
 

Направете коментар
ОЩЕ ПО ТЕМАТА

ДРУГИ

Кремълският експеримент
Много нещо се изговори за ролята на Русия в българските избори, за инструкциите изпратени на БСП от ...
Симптоматичен цинизъм
Ръководството на БСП в Стара Загора и Българският антифашистки съюз разпратиха до висшите държавни и...
Изхвърлиха шеф на СИК от ББЦ
Повече от пет часа РИК-София не можа да се справи със самоозабравил се шеф на СИК, който не допусна ...
Единствено реформаторите влизат като дясна формация
Коалицията „Реформаторски блок-Глас народен“ е единствената дясна формация, която влиза ...
За гордия софийски врабец
  Не знам кой е правил анкетата за птица – символ на София, но изборът на Големия синигер...