Обвинение за организирана престъпна група около Пеевски - О'Позиция
Obvinenie za organizirana prestapna grupa okolo Peevski

„Протестна мрежа“ направи първата стъпка към операция „Чисти ръце“ – сезира главния прокурор Сотир Цацаров за Пеевски, Василев и Бареков.

Активисти на „Протестна мрежа“ сезираха главния прокурор за организирана престъпна група около депутата от ДПС Делян Пеевски. В 11 часа в прокуратурата бе регистриран сигнал, озаглавен „Досието „Пеевски“, срещу народния представител и „свързаните с него собственик на КТБ Цветан Василев и партийният функционер Николай Бареков“, съобщиха от антиправителствения сайт NOрешарски.
Копие от документа ще бъде изпратено до президента, ЕК и посолствата на държавите, от които са 33-те партньорски служби на ДАНС. „С това де юре „Протестна мрежа“ започва изпълнението на заложеното в операция “Чисти ръце”: премахване на всички връзки между държавното управление и мафията“, обявиха авторите на сигнала.
Документът има няколко направления. Първото е за Делян Пеевски. В сигнала има данни относно имотното му състояние, ползвани активи с неизвестен краен собственик в офшорни юрисдикции, съмнения за спрени разследвания, търговия с влияние, неспазена процедура за допуск до класифицирана информация и подозрения за пробив в националната сигурност (докато беше за кратко шеф на ДАНС).
Второто направление на сигнала е свързано с финансирането на медиите на майката на депутата от ДПС – Ирена Кръстева.
Третото е във връзка с факта, че контролираната от Цветан Василев банка – КТБ, има кредити към свързани лица в пропорции, които многократно надхвърлят законовите ограничения, допълниха от NOрешарски.
Четвъртото включва произхода на средствата на “България без цензура” на Бареков.
На главния прокурор се обръща внимание и това, че има обвързаност между ръководството на Софийска градска прокуратура и лица, визирани в сигнала. Затова от „Протестна мрежа“ настояват Цацаров да определи друга структура, която да извърши проверката.

Делян Пеевски и КТБ отрекоха да участват в престъпна група. Делян Пеевски коментира пред ПИК, че сигналът на „Протестна мрежа“ до главния прокурор е „пореден жалък опит на кръга „Капитал“ срещу него и семейството му.
От Корпоративна търговска банка АД изпратиха съобщение до медиите, в което категорично отхвърлят опитите на представителите на „Протестна мрежа“ да заблуждават обществеността с невярна и тенденциозна информация.
Капиталовата структура на Корпоративна търговска банка АД е ясна и прозрачна. Делян Пеевски и Николай Бареков нямат участие в нея, нито са акционери.
Разглеждат се варианти Корпоративна търговска банка АД и Цветан Василев да заведат иск срещу авторите и вносителите на сигнала за уронване на престижа и авторитета на банката, се казва в съобщението на банката.

image_print
Tags: , , , , , ,
 

Направете коментар
ОЩЕ ПО ТЕМАТА

ОЛАФ разследва Веселин Пенгезов
Веселин Пенгезов ще бъде съден от ОЛАФ. Авторитетният австрийски вестник “Дер Щандарт”, съобщава, че...
Възобновяват делото за убийството на Луканов
Фалшив документ може да доведе до обрат по делото за убийството на Андрей Луканов. Има предложение д...
Атанас Атанасов: Законът за МВР връща съветския модел
Законът за МВР се връща към съветския модел, заяви Атанас Атанасов от ДСБ. Той обясни, че при хармон...

ДРУГИ

Кремълският експеримент
Много нещо се изговори за ролята на Русия в българските избори, за инструкциите изпратени на БСП от ...
Симптоматичен цинизъм
Ръководството на БСП в Стара Загора и Българският антифашистки съюз разпратиха до висшите държавни и...
Изхвърлиха шеф на СИК от ББЦ
Повече от пет часа РИК-София не можа да се справи със самоозабравил се шеф на СИК, който не допусна ...
Единствено реформаторите влизат като дясна формация
Коалицията „Реформаторски блок-Глас народен“ е единствената дясна формация, която влиза ...
За гордия софийски врабец
  Не знам кой е правил анкетата за птица – символ на София, но изборът на Големия синигер...