Кой кого ще нокаутира в 85-тия рунд на Оскарите - О'Позиция
Кой кого ще нокаутира в 85-тия рунд на Оскарите

Кой кого - Стрийп срещу Бълок, ди Каприо срещу Макконъхи

На 16 май 1929 година, магнатите в зараждащата се киноиндустрия в Холивуд, решават да организират вечеря в хотел „Рузвелт”, по време на която да наградят хората допринесли най-много за успеха на новото изкуство. На вечерята присъстват 270 души, които заплащат по 5 долара куверт. По време на вечерята, магнатите раздават 15 статуетки на хора с изключителен принос към филмовата индустрия в периода между 1927 и 1928 година. Церемонията трае 15 минути, а последвалото го парти – до сутринта.
Днес, наградите Оскар струват милиони и се гледат от милиони. На 2 март тази година, за 86-ти път, Американската филмова академия ще обяви фаворитите си.
Червеният килим е вече готов да „изпроводи” завездите до залата, в която номинираните ще тръпнат нервно в очакване, а тези извън листата просто ще се наслаждават на момента.
Филмът „12 години в робство” на британския режисьор Стив Маккуин е основният претендент за най-добър игрален филм. Това е третият филм на 44-годишния лондончанин, чиито два предишни филма „Глад” и „Срам” му донесоха 29 награди и 31 номинации. Най-силният конкурент на Маккуин е Алфонсо Куарон с филма си „Гравитация“.

Макуин и Куарон ще се състезават и в категорията за най-добра режисура. Останалите режисьорски номинации са за Дейвид Ръсел – „Американска схема, Мартин Скорсезе – „Вълкът от Уолстрийт“ и Александър Пейн -„Небраска“.
Сред най-обсъжданите номинации за актьорско изпълнение са тези на Матю Макконъхи, Джаред Лето, Леонардо ди Каприо и Чиуетел Еджиофор. Сред актрисите това са Мерил Стрийп, Кейт Бланшет, Сандра Бълок и Джуди Денч.

image_print
Tags: , , ,
 

Направете коментар
ОЩЕ ПО ТЕМАТА

ДРУГИ

Кремълският експеримент
Много нещо се изговори за ролята на Русия в българските избори, за инструкциите изпратени на БСП от ...
Симптоматичен цинизъм
Ръководството на БСП в Стара Загора и Българският антифашистки съюз разпратиха до висшите държавни и...
Изхвърлиха шеф на СИК от ББЦ
Повече от пет часа РИК-София не можа да се справи със самоозабравил се шеф на СИК, който не допусна ...
Единствено реформаторите влизат като дясна формация
Коалицията „Реформаторски блок-Глас народен“ е единствената дясна формация, която влиза ...
За гордия софийски врабец
  Не знам кой е правил анкетата за птица – символ на София, но изборът на Големия синигер...