Семейството на Шарб срещу приятелката му - О'Позиция
Семейството на Шарб срещу приятелката му
2787 Прочитания
О'Позиция
12.01.15
Семейството на Шарб срещу приятелката му

Братът на убития главен редактор на Charlie Hebdo отрича карикатуристът да е имал връзка с Жанет Буграб. Тя опровергава със снимки.

След атентата срещу Charlie Hebdo бившият държавен секретар в правителството на Никола Саркози – Жанет Буграб, даде множество интервюта в памет на загиналия си приятел, карикатуриста и главен редактор на вестника Стефан Карбоние – Шарб. „Той загина прав, екзекутираха го, защото защитаваше светската държава, Волтеровия дух. Той заслужава да почива в Пантеона“, каза тя, като обвини полицията.Приятелката на разстреляния Шарб: Кървавата баня можеше да се избегне, Републиката е виновна
Полицията пазеше варварите, вместо да ни защити, смята Жанет Буграб.
Приятелката на убития главен редактор на списание Charlie Hebdo Стефан Шарбоние-Шарб смята, че кръвопролитието от 7 януари е можело да бъде предотвратено. „Републиката е виновна“, заяви пред ВВС Жанет Буграб.„Не съм изгубила Charlie Hebdo. Изгубих човек, когото обичам“, каза тя.

„Не съм тук да говоря като бивш секретар на Франсоа Фийон, а като спътник в живота на човека, убит от варвари. Републиката е виновна. Той (Шарбоние) имаше куража да публикува карикатурите на Мохамед. Нападателите системно са били защитавани от полицията. Имало е послания с омраза и никой не се е изправил да ги защити. Това е реалността“, смята Буграб.

„Кървавата баня е можела да бъде избегната и да не се налага да правим това. Обичах го, възхищавах му се още преди да се влюбя в него, защото той беше упорит. Той усещаше, че животът не си струва особено, ако не се защитава някакъв идеал. Познавате ли хора, които са способни да умрат в защита на своите виждания? Не, защото те вече умряха. Те току-що бяха убити“, заяви приятелката на Шарб.
Семейството на Шарб срещу Буграб
В специално съобщение до AFP братът на карикатуриста Лоран Шарбоние се възмути от проявите й в медиите, което не е по вкуса на семейството му и отрече връзка между Буграб и Стефан, съобщи сайтът на сп. L’Express. Той категорично заявява, че семейството не желае Буграб да изразява каквото и да е пред пресата. Това е твърдата му позиция в името на уважението към траура на семейството.
Жанет Буграб опроверга със снимки
Това беше удар срещу нея и тя заяви, че се чувства унизена и повалена от реакцията на семейството на Шарб. „Тази сутрин бях със семейството в съдебномедицинската клиника, за да видя тялото на приятеля си, твърди тя, като увери, че има есемеси, снимки и видео, доказващи връзката й с него. Буграб публикува във Facebook част от тях.
Тя заяви, че няма да присъства на погребението на Шарб. „Нямам сили да се боря за това, но те не могат да ми отнемат моята борба за светска държава“.
Приятели на Буграб потвърждават, че тя наистина е имала любовна връзка с Шарб. „Той се влюби в нея през 2014 г. и тя беше официално представена като негова приятелка, пише бизка на Шарб, като публикува снимки от поседния им празник. Той танцуваше с 4-годишната й прелестна дъщеричка“.

image_print
Tags: , , , ,
 

Направете коментар
ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Маршът за Републиката (ВИДЕО)
От милион и половина до три милиона и седемстотин хиляди граждани са участвали в историческия Марш н...
Умишлен палеж на германски вестник
  Седалището на хамбургския вестник Hamburger Morgenpost е било опожарено днес. Изданието беше ...
700 хиляди на Марш на солидарността в Париж
Световни лидери ще участват в марш на солидарността в Париж в памет на жертвите от терористичните на...
Charlie Hebdo: Не националистите, а Републиката!
На 11 януари, неделя, в Париж се организира голяма демонстрация в подкрепа на журналистите от Charli...

ДРУГИ

Кремълският експеримент
Много нещо се изговори за ролята на Русия в българските избори, за инструкциите изпратени на БСП от ...
Симптоматичен цинизъм
Ръководството на БСП в Стара Загора и Българският антифашистки съюз разпратиха до висшите държавни и...
Изхвърлиха шеф на СИК от ББЦ
Повече от пет часа РИК-София не можа да се справи със самоозабравил се шеф на СИК, който не допусна ...
Единствено реформаторите влизат като дясна формация
Коалицията „Реформаторски блок-Глас народен“ е единствената дясна формация, която влиза ...
За гордия софийски врабец
  Не знам кой е правил анкетата за птица – символ на София, но изборът на Големия синигер...