Българският посланик в Москва скандално се разграничи от Външно - О'Позиция
Българският посланик в Москва скандално се разграничи от Външно

Американският посланик в София: Бойко Коцев е бюрократ, кариерист, съветник на мафиотски бос, чийто баща вероятно е участвал в убийството на писателя дисидент Георги Марков.

Българският посланик в Москва Бойко Коцев забърка дипломатически скандал, след като е съобщил, че изявлението на говорителя на българското МВнР за отменената визита на председателя на Държавната дума Сергей Наришкин в България съдържа предпоставки за некоректни тълкувания. „Това изявление не съответства на реалната ситуация. За тази позиция на посланика съобщи зам.-ръководителят на администрацията на Думата Юрий Шувалов“, се казва в съобщение на руската информационна агенция РБК. То продължава с коментара на Шувалов:“Във връзка с неотдавнашното изявление от името на МВнР на България аз поканих в Думата посланика на България в Руската федерация. По време на разговора посланикът се съгласи, че съобщението на говорителя на МВнР на България дава основание за некоректни тълкувания и не съответства на реалния преговорен процес между председателите на парламентите на двете страни“.
Шувалов е добавил, че е чул от посланика висока оценка за дейността на председателя на Думата. Според българския посланик дружбата между руския и българския народ продължава да е в основата на развитието на отношенията между двете страни.
Името на Наришкин е в забранителния списък на Евросъюза
Планираната за 6-8 май визита на Сергей Наришкин в София бе отменена, след като името на председателя на Думата влезе в списъка на ЕС на руските официални лица със забрана да влизат на територията на общността, а финансовите им сметки се замразяват. За отмяната на посещението бе съобщено във вторник с нарочно изявление на говорителя на българското външно министерство. В него се казва: „Спрямо Сергей Наришкин са наложени и действат следните ограничителни мерки на ЕС:
1) забрана за влизане и транзитно преминаване на територията на държавите-членки на ЕС;
2) замразяване на всички финансови средства, съгласно Решение на Съвета 2014/151/ОВППС от 21 март за изпълнение на Решение 2014/145/ОВППС относно налагането на ограничителни мерки във връзка с действия, подкопаващи или застрашаващи териториалната цялост, суверенитета и независимостта на Украйна и имплементиращи Регламенти 208/2014 от 5 март и 269/2014 от 17 март.
Горепосочените актове на ЕС са пряко приложими в България и задължителни за изпълнение. Решението на ЕС е в сила от 21 март 2014 г. – деня на публикуване в Официален вестник на ЕС и понастоящем се прилага до 17 септември 2014 г., като подлежи на постоянен преглед. Действието му се удължава или самото решение се изменя, в зависимост от случая, ако Съветът прецени, че целите му не са постигнати“.
Неясна ли е позицията на българското МВнР?
В сряда Юрий Шувалов в качеството му и на ръководител на звеното за връзки с обществеността на Думата направи коментар пред журналисти, че „позицията на българското външно министерство относно посещението на председателя на Държавната дума Сергей Евгениевич Наришкин удивлява“. Тогава той поясни, че действително е била планирана визита на Наришкин в началото на май, но след това „по взаимно съгласие на страните посещението е било отложено за по-късна дата“. „Въпреки това днес виждаме ултимативно заявление, което не съответства на партньорските отношения между нашите страни“, заяви още Шувалов и допълни, че „в това изявление звучат тези, които представляват недостоверна информация, по същество има подмяна на фактите, информацията се поднася по такъв начин, като че ли са закрити някакви сметки, които Сергей Евгениевич никога не е имал“.
„Не бих искал да критикувам колегата, но има принцип в дипломацията и той изключва негативен или двусмислен коментар на изявление на МВнР говорителя, коментира във Фейсбук профила си бившият посланик в Москва Илиян Василев. Последният изразява официалната позиция на страната и всеки посланик на България има само една възможност да комуникира официалната позиция и я аргументира съгласно дадените му инструкции. Ако не е съгласен, подава оставка. Така направих през 2006 година – помолих да не ми се удължава командировката, защото бях несъгласен с подготвящия се завой и енергиен шлем“.
Кой е Бойко Коцев?
Разсекретени документи от Уикилийкс представят Бойко Коцев като бюрократ, кариерист, съветник на мафиотски бос, чийто баща вероятно е участвал в убийството на писателя дисидент Георги Марков.
Бойко Коцев има подробна характеристика в поверителна дипломатическа телеграма, изпратена от посланик Байърли през 2007 г. Назначаването на Бойко Коцев в Брюксел се дължи на вътрешнопартийни политики и е малко вероятно той да подобри реномето на България в ЕС, пише посланикът. Той е представен като опитен дипломат, но и като уклончив бюрократ и кариерист, способен на „византийски номера“.
Експерти на ЕС, които подготвят докладите, са се оплакали от липса на сътрудничество от страна на служители на МВР по същото време когато Коцев е зам.-министър, отговорящ за въпросите на интеграцията в ЕС.
В първия си мандат като заместник-министър на вътрешните работи в правителството на Симеон Сакскобургготски, Коцев е отговарял за преговорите по раздел „Съдебна система и вътрешни работи“ от Договора на България за присъединяване към ЕС. Именно тези области са най-критикувани във всички доклади от мониторинговия механизъм на ЕС след присъединяването.
Освен това Коцев с бездействието си е провалил мащабен американски проект за сътрудничество между американските служби и МВР.
Байърли не пропуска и факта, че бащата на Бойко Коцев – Васил Коцев, е най-дълго управлявалият шеф на комунистическото външно разузнаване на България и твърде вероятно е участвал в ликвидирането на писателя Георги Марков в Лондон през 1978 г.
Бойко Коцев е стриктно лоялен към социалистическия „барон“ Румен Петков, но също така е политически приемлив за президента Георги Първанов и за министъра на външните работи Ивайло Калфин, които вземат решения за дипломатическите назначения, смята американският дипломат.
Най-шокираща без съмнение е информацията, съобщена на американците от бившия шеф на НСС Атанас Атанасов. Според него Бойко Коцев е бил неофициален юридически съветник на покойния Стоил Славов, съосновател на СИК, взривен през 2004 г. Байърли уточнява, че информацията не е потвърдена от независими източници. За Славов е известно, че преди да стане силов застраховател е работил в УБО, карал е пилотната кола на ескорта на Тодор Живков и дори за малко е бил лична охрана на диктатора, преди той да бъде свален.

 

image_print
Tags: , , ,
 

14 Responses to “Българският посланик в Москва скандално се разграничи от Външно”

 1. Димитър Димитров
  Says:

  Ха,ха,ха,ха,!

  1. Писателят Георги Марков е убит от МИ-6!

  2.Няма комунистическо и капиталистическо разузнаване!

  В Разузнаването работят ПРОФЕСИОНАЛИСТИ,
  които владеят минимум два западни езици и имат минимум две висши образования!
  Добиват Информация,
  като не се съобразяват от това кой управлява България,
  Тодор Живков, президентите Желев, Стоянов, Първанов , Плевнелиев!

  Информацията няма цвят и мирис!

  А това че един посланик на РБългария е заел позиция различна от куклите на конци в МВнР,
  говори ,
  че в България има ДИПЛОМАТИ,
  а не поети и филолози изживяващите за посланици
  в Индия и Македония ,
  САМО ЗАЩОТО са ПОДСКАЧАЛИ на Жълтите павета
  и са грачели срещу КОМУНИЗМА!


 2. БРАВО НА ЧОВЕКА,НЕ НА ЗАПАДА…Запад НЕ НИ ИСКАТ за равностойни партньори. Западът иска България, но презира българите.
  Другите вървят напред, а ние след четвърт век „демокрация“, произвеждаме 40% от произведеното през 1989-та година. А някои твърдят, че тогава България била фалирала.

  Ние сме обреченив в ЕС. Каквото и да предприемем са нужни пари, а пари няма, защото държавата приватизира всичките си активи и разчита само на данъци. Данъци се събират от тия,които работят, а българите, работещи в чужбина са повече от българите, работещи в България. Бизнесмените крият данъци. Политиците крадат като татари.
  Дори и да се намери смел политик, който да работи за България, мерките, които трябва да предприеме ще настроят хората срещу него. А без народна подкрепа нищо не може да се направи.

  В България цари апатия. На българинът му е безразлично всичко, стига да има с какво да си напълни търбуха. България вече е циганска страна, защото самите българи се превърнахав хора с цигански манталитет – за днес да има, пък утре като дойде ще му мислим.
  Никой политик не се замисля за демографската криза. Приема се абсолютно спокойно, че на БГ и дават най.много до 2050-та г. Не се предпиемат мерки за спиране на циганското размножаване и поощряване на българската раждаемост.
  Проблемите на България още повече ще се задълбочават. Оправяне няма да има, докато не се направи
  ОСТЪР ЗАВОЙ В ПОЛИТИКАТА. Никъде в Европа, на такава територия като нашата, няма над 160 залежи на природни изкопаеми с промишлено значение. А ние сме бедни???? Защото тия богатства обогатяват шепа хора, включително чужденци. Те не работят в полза на обществото. Да се национализират!!!!! Всичко възможно трябва да се впрегне за спасяване на родината.

  Това не може да стане в рамките на ЕС. Точно обратното. Европа ще е против всякакви реформи у нас.


 3. НЕ НА ЗАПАДА…СЛАВА НА РУСИЯ….НА ЗАПАД НЕ НИ ИСКАТ за равностойни партньори. Западът иска България, но презира българите.
  Другите вървят напред, а ние след четвърт век „демокрация“, произвеждаме 40% от произведеното през 1989-та година. А някои твърдят, че тогава България била фалирала.

  Ние сме обреченив в ЕС. Каквото и да предприемем са нужни пари, а пари няма, защото държавата приватизира всичките си активи и разчита само на данъци. Данъци се събират от тия,които работят, а българите, работещи в чужбина са повече от българите, работещи в България. Бизнесмените крият данъци. Политиците крадат като татари.
  Дори и да се намери смел политик, който да работи за България, мерките, които трябва да предприеме ще настроят хората срещу него. А без народна подкрепа нищо не може да се направи.

  В България цари апатия. На българинът му е безразлично всичко, стига да има с какво да си напълни търбуха. България вече е циганска страна, защото самите българи се превърнахав хора с цигански манталитет – за днес да има, пък утре като дойде ще му мислим.
  Никой политик не се замисля за демографската криза. Приема се абсолютно спокойно, че на БГ и дават най.много до 2050-та г. Не се предпиемат мерки за спиране на циганското размножаване и поощряване на българската раждаемост.
  Проблемите на България още повече ще се задълбочават. Оправяне няма да има, докато не се направи
  ОСТЪР ЗАВОЙ В ПОЛИТИКАТА. Никъде в Европа, на такава територия като нашата, няма над 160 залежи на природни изкопаеми с промишлено значение, А ТОВА СА ЗЛАТО СРЕБРО,РЕДКИ МЕТАЛИОЛОВО ЦИНК И Т Н НА СТОЙНОСТ ПОВЕЧЕ ОТ 500 МИЛИАРДА ДОЛАРА/ЗА СВЕДЕНИЕ ЗА 12 ГОДИНИ ИМА ДАННИ ЧЕ КАНАДЦИТЕ ЗА ПОЛУЧИЛИ ОТ ДОБИТИЯ У НАС ЗЛАТЕН КОНЦЕНТРАТ 30 МИЛАРДА НАРОДЕЕЕЕЕЕ. А ние сме бедни???? Защото тия богатства обогатяват шепа хора, включително чужденци. Те не работят в полза на обществото. Да се национализират!!!!! Всичко възможно трябва да се впрегне за спасяване на родината.

  Това не може да стане в рамките на ЕС. Точно обратното. Европа ще е против всякакви реформи у нас.


 4. Мира
  Says:

  Уважавам поведението и позициите на Бойко Коцев. Интересно, но поне аз досега не съм прочела „процурена“ информация за този случай в демократическите български медии и сайтове. Защо ли?


 5. реалист
  Says:

  Я да анализирам дереджето, че ще си забравя впечатленията.

  През 2007 паднахме под Европейско робство. Бяхме предадени. И стана много лошо.
  Загубихме Руските пазари. Сега щяхме да произвеждаме, да произвеждаме, да произвеждаме и да продаваме, да продаваме, да продаваме – на съветските пазари. И те щяха да купуват, да купуват, да купуват, а ние да добруваме …
  Но-о-о, бяхме предадени и целия ни народ се противопоставяше, и се дърпахме, и нещяхме. А Лъжлив Дедо ни предаде. И паднахме под робство. Европейско.
  Късмет извадихме само защото Русия продължи да ни обича /във всякакъв смесъл и братски/. От чиста братска любов ни достави Лукойл, Белене, Южен поток и газ. Та не спряхме съвсем да добруваме, но сега вече ще спрем. Заради глупавите Украинци, дето се продадоха на Сорос. И загубиха Руските пазари. И сега се борят против робството, но без помощта на Русия едва ли ще се справят.
  И нашата надежда е в Русия, но това не го казваме, за да не ни чуе поробителя и да ни спре фондовете. Да!
  Но си го мечтаем тайно – да дойде Русия и да ни освободи някой ден.
  Значи, като видя Сорос, че Народното на Орешарски Правителство си търгува и ние си добруваме, се опита и нас да купи. Но само малцина се проддадоха и не му се получи инсинуацията. И като удари на камък, измисли още по-гаден и противонароден номер да събори Народното на Орешарски Правителство и взе, че купи Бандеревците, та да вгорчат живота на вселенското православие и всецялата славянска култура и история.
  И сега патим. Под Европейско робство. Русия може да спре да ни обича и край с Белене, с потока, и с добруванет,о и всичко ще стане скъпо, и ще ни превземат цигани, и сириици, и гейове.
  И отникъде взорът надежда невиди и братските орли не хвърчат към нас, а нашите лидери са сложили на първо място в листите онези които трябва да идат при поробителя и на второ място онези, които им се ще да идат, но не трябва.
  А братските орли кацнаха в Крим и там ще токуват и надали ще дохвърчат при нас, преди да са излюпили орленца. Някои прелитат и тука да токуват, но нашите токачки още ги е страх от поробителя и не смеят явно да се токуват, а само тайно и по късна доба се отдават иносказателно на инвитро.
  Ако токуването не даде резултат имаме и резервен вариант – кукуването, но там надеждите са слаби.
  Освен резервен вариант имаме и едно скрито оръжие – ще изпратим Пеевски при поробителя, белким успее да купи Сорос и така да го превземем поробителя отвътре. Щото ако Сорос не се купува с пари, се купува с много пари, а кой има толкова пари, освен Пеевски.
  В момента изчакваме благоприятен момент в развоя на събитията и се зъбим на тирана, докато дойде и нашия час, да скокнем като един, както сме правили много пъти в миналото, и да дойде някой дядо, да ни освободи.


 6. Христо Георгиев
  Says:

  Ало, „реалиста“ – кой ти плаща да пишеш такива пасквили? Що за глупости – Русия ни обичала братски? Русия, винаги е имала интереси да се наложи в България и да контролира регионите и териториите наоколо.


 7. Лили Попова
  Says:

  „братските орли кацнаха в Крим“, „От чиста братска любов ни достави Лукойл, Белене, Южен поток и газ“ ?????? Какви са тези глупости? Тази реч е като извадена от наръчник на младия комунист.


 8. Йордан Колев
  Says:

  Лили, нали разбираш, че коментари, написани от „реалисти, българи, анонимни и т.н“ не са от истински хора – това са червените тролове, на които им се плаща по цял ден да пускат подобни коментари. Тези, които им плащат са долни страхливци, които не си показват лицата.


 9. Николай Тодоров
  Says:

  Всичко плаща Путин и той даже вече не се и крие. Дългата ръка на КГБ пипа и манипулира навсякъде!


 10. Катя Станкова
  Says:

  няма такова понятие комунист-реалист. това са хора с промити мозъци, които повтарят като папагали, това, което партийните другари им наредят да говорят.


 11. Иван Танков
  Says:

  Трябва да се държим колкото се може по-далече от тюрмата на народите – през различните епохи – царска Русия, СССР и Русия на Путин.
  Малко статистика:

  1 място по внос на китайски леки коли;
  62 място в света по ниво на технологичното развитие – между Коста Рика и Пакистан;
  67 място в света по ниво на живота;
  70 място в света по изолзването на информационни и комуникационни технолигии;
  72 място в свето по държавни разходи на човек;
  97 място по доход на човек;
  127 място в света по здраве на населението;
  134 място в света по продължителност на живота на мъжете;
  159 място в света по нивото на политическите права и свободи;
  175 място в свето по ниво на физическата безопасност на гражданите;
  182 място по нивото на смъртността между 207 държави в света;
  1 място в света по абсолютно намаляване на населението;
  1 място в света по брой на самоубийства на възрастни хора;
  1 място в света по брой на самоубийства на деца и юноши;
  1 място в света по брой на изоставени деца от родителите;
  1 място в света по брой на абортите и по смъртност на родилките;
  1 място в света по брой на разводите и извънбрачните деца;
  1 място в света по консумация на алколни напитки;
  1 място в света по продажба на високоалкохолни напитки;
  1 място в Европа по брой на умрелите от пиянство и тютюнопушене;
  1 място в света по консумация на тютюн и трето място в света по производство на тютюневи изделия;
  1 място в света по броя на пушещите деца и по темповете на нарастване на пушачите;
  1 място в света по смъртност от сърдечено съдови заболявания;
  1 място в света по брой на пътно-транспортни произшествия;
  1 място в света по брой на авиационни катастрофи – по данни на международната асоциация за въздушен транспорт нивото на авиокатастрофите в Русия е 13 пъти по високо от средното за света;
  1 място по доставка на роби на международния черен пазар;
  1 място в света по темповете на нарастване на доларовите милиардери;
  2 място в света по брой на доларовите милиардери – след САЩ;
  2 място в света по разпространение на фалшифицирани лекарства – след Китай;
  2 място в Европа по брой на самоубийствата (спрямо населението)-е ( след Литва);
  2 място в света по брой убийства (спрямо населението (след Колумбия);
  2 място в света по брой убити журналисти за последните десет години;
  2 място в света по брой на жителите, които търсят убежище в западни страни ;
  2 място в света по ниво на бюркрацията;
  2 място в света по брой на затворниците (спрямо населението на първо място са САЩ;
  2 място в света между страните разпространители на спам ;
  2 място в света по брой на децата, осиновени в САЩ (вече е забранено със закон);
  3 място в света по разпространение на детска порнография;
  3 място в света по разпространение на тоталитарни секти;
  3 място в света по брой на откраднати автомобили.


 12. Jančo Janev
  Says:

  Предлагам на остроумните да си направят излет не само на запустелите ниви и гори но и там където останаха само фундаментите на някогашните фабрики и заводи . Ако някой пазител на демокрацията се гъчи в магазинчето като килия това не означава че разбира Икономия .именно от такива далновидни личности които едва изхранват семейството си и е обвързан с заеми не може да се очаква някакъв разумен израз .
  Тряба да си сравниме как бяхме и къде попаднахме , под чий не само влияние но и диригентска палка .
  Нека да се направи опитна зона кои са за миналото и кои са за настоящото .“причини и последствие на Икара “ сигурно на някой ще му се свие стомаха .
  Тези които учиха какво да се прави сами бяха в кал до уши и трябваше тази кал да се експортира и да ги освободи от проблемите които се възприеха от тях и се затъва точно по сценарията на съветниците .
  Сега бабо съветвай на къде и колко ти снасят кокошкит .!


 13. Ирония
  Says:

  Абе, вие сериозно ли не знаете що е то ирония? Пародия и сарказъм? Боже, кобко мъка има по тоя свят…

  Я прочетете пак написаното от т.нар. „реалист“ и помислете малко дали възхвалява „руските орли, които токуват в Крим“.


 14. Peter Petrov
  Says:

  Гади ми се като чета! От това че и сега през 21 век, след като сме прекарали един 25 годишен, плануван от комунистите кален преход от „Развито социалистическо общество“ към НИЩОТО, в което плуват като шарани заграбилите парите на България престъпници, ВСЕ ОЩЕ ИМА ТЪПИ МОЗЪЦИ КОИТО НАСАЖДАТ ОМРАЗА КЪМ ЗАПАДА! Явно тая държава ще остане празен дюкян, след като всички нормални хора избягат на Запад и в празните къщи ще се мярка по някой ПРАВОЛИНЕЕН ТВЪРД КОМУНИСТ, КОЙТО СЕ Е БОРИЛ ЗА ДИКТАТУРАТА НА ПРОЛЕТАРИАТА, А ДЕЦАТА МУ СА СИ НАПЪЛНИЛИ С ПАРИ ТОРБАТА! С НАШИТЕ ПАРИ!
  И губя всякаква надежда, че преди да си отида от тоя свят, ГОРЧИВАРИЯ отново ще е БЪЛГАРИЯ! СВОБОДНА НЕ САМО ОТ КОМУНИЗМА, НО И ОТ КОМУНИСТИТЕ-КАПИТАЛИСТИ!
  И ИЗБУЯХА ВСИЧКИ ДИВИ И БОДЛИВИ СТРАСТИ НА ПОРОКА, ВЪВ ВРЕМЕТО КОГАТО И ЗАКОНЪТ СТАНА СТОКА!
  !


Направете коментар
ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Кремълският експеримент
Много нещо се изговори за ролята на Русия в българските избори, за инструкциите изпратени на БСП от ...
Законът Радев, госпожа Корнелия и корнишоните
Възмутена от факта, че България не може да изнася киселите си краставички, известни още като корнишо...
Ау! Американците идат…
Преди 25 години бъдещият външен министър Соломон Паси заяви пред Седмото Велико народно събрание, че...
Бугайски: Заплаха тегне над България
Заплаха тегне над България, предупреди световно известният американски кремлинолог Януш Бугайски на ...
Матрьошки мътят метежи
През последния месец сме свидетели на организирани опити за компрометиране и „пълзящо” сваляне на пр...

ДРУГИ

Кремълският експеримент
Много нещо се изговори за ролята на Русия в българските избори, за инструкциите изпратени на БСП от ...
Симптоматичен цинизъм
Ръководството на БСП в Стара Загора и Българският антифашистки съюз разпратиха до висшите държавни и...
Изхвърлиха шеф на СИК от ББЦ
Повече от пет часа РИК-София не можа да се справи със самоозабравил се шеф на СИК, който не допусна ...
Единствено реформаторите влизат като дясна формация
Коалицията „Реформаторски блок-Глас народен“ е единствената дясна формация, която влиза ...
За гордия софийски врабец
  Не знам кой е правил анкетата за птица – символ на София, но изборът на Големия синигер...