Кого чествахте? - О'Позиция
Кого чествахте?
2270 Прочитания
Тодор Токин
04.06.16

Корнелия Нинова пред паметника на Тодор Живков в Правец.

Комунизмът си отива, спете спокойно, деца! Така пееше Васко Кръпката през бурните 90-те години на 20-и век. Обаче…
Престъпленията на комунизма не бяха заклеймени, нито наказани подобаващо, каза президентът на възпоменанието за жертвите на лагерите.
Доказателството дойде само 48 часа по-късно. Два дин след възпоменанието на Персин и 27 години след началото на т.нар. Голяма екскурзия, ръководството на БСП отиде да се поклони на др. Тодор Живков. Че и гордо позираха до паметника му.
Кого честваха те и на кого се кланяха? На човека от народа, който:
възстанови лагерите през 1956 г. Предлага на два пъти България да стане 16-а република на СССР. Направи България най-добрата ученичка в класа на Брежнев. Клел се пред Андропов, че българската ДС е филиал на КГБ. Докарал България три пъти до фалит. Първи от другите генерални секретари настоял за агресията на Варшавския договор в Чехословакия през 1968 г. Натирил 300 000 български турци, като преди това насилствено им бяха сменени имената. Закрепил пожизнено властта си в чл. 1 на собствената си конституция.
На 11 декември 1989 година, месец след дворцовия преврат, който сваля Живков, се провежда пленум на ЦК на БКП. Ето каква е оценката на новия Първи Петър Младенов за причините, довели до разрухата в обществото:
– дълбоки деформации в обществото и системата на управление,
– стагнация в икономическото ни развитие, застрашително изоставане в структурното и технологичното обновяване на икономиката вследствие на груби грешки в стопанската и инвестиционната политика, застрашително нарастване на външния дълг,
– увеличаване на инфлацията, тежки трудности на вътрешния пазар и в крайна сметка влошаване на жизненото равнище, наличие на широко разпространена корупция,
– сериозни поражения в духовния и интелектуалния живот на нацията и упадък на основни морални принципи и ценности,
– достигане на уродлива стенен в развитието на режима на лична власт на Тодор Живков – и като резултат от всичко това сериозно намаляване на доверието към партията.
И на 13 декември Живков и обкръжението му е изключено от БКП. А на 26 април 2000 г. 38-то НС обявява комунистическия режим, чийто символ бе именно човекът от Правец, за престъпен. Справка – Държавен вестник, брой № 37 от 5 май 2000 г.
Та на кого се кланяте? Не дай си Боже тази партия отново да дойде на власт и да следва политиките на кумира си! Това си е направо заплаха за националната ни сигурност….
Докато има такива поклонения, комунизмът няма да си отиде. Затова не спете спокойно, деца!

image_print
Tags:
 

Направете коментар
ОЩЕ ПО ТЕМАТА

ДРУГИ

Кремълският експеримент
Много нещо се изговори за ролята на Русия в българските избори, за инструкциите изпратени на БСП от ...
Симптоматичен цинизъм
Ръководството на БСП в Стара Загора и Българският антифашистки съюз разпратиха до висшите държавни и...
Изхвърлиха шеф на СИК от ББЦ
Повече от пет часа РИК-София не можа да се справи със самоозабравил се шеф на СИК, който не допусна ...
Единствено реформаторите влизат като дясна формация
Коалицията „Реформаторски блок-Глас народен“ е единствената дясна формация, която влиза ...
За гордия софийски врабец
  Не знам кой е правил анкетата за птица – символ на София, но изборът на Големия синигер...