За гордия софийски врабец


 

1 (2)

Не знам кой е правил анкетата за птица – символ на София, но изборът на Големия синигер показва, че „столичаните вповече“ наистина са се размножили наднормено. Но: Селяндурът не е длъжен да знае, че София има един пернат символ и той е бил, е и ще бъде гордият сив софийски врабец.
Врабецът надживя комунизма, опази се от черни, сиви, рижави и всякакви котки, съжителства мирно със също така гордите софийски помияри, които са расови екземпляри в сравнение с мутантите около „Позитано“ 20. Гордият сив софийски врабец изглежда е имунизиран срещу просташината и простофилията и затова може да бъде, е и ще бъде единственият възможен символ на онази София, която придошлите след 1944-та червеношийки и червеношияци ни отнеха.
Позор е, че елитни творци искат да обезсмъртят синигера, а не гордия врабец! Призовавам ги да препрочетат Радичков. Призовавам и всички приятели от малцинството, което представлява все още стара София, да заклеймят селяндурския избор на Големия синигер и заедно да защитим славата на гордия сив софийски врабец! Един от малкото славни символи, които ни останаха и точно затова простофилите се опитват да ни го отнемат!