За гордия софийски врабец - О'Позиция
За гордия софийски врабец
1820 Прочитания
Иван Ибришимов
24.03.17

 

1 (2)

Не знам кой е правил анкетата за птица – символ на София, но изборът на Големия синигер показва, че „столичаните вповече“ наистина са се размножили наднормено. Но: Селяндурът не е длъжен да знае, че София има един пернат символ и той е бил, е и ще бъде гордият сив софийски врабец.
Врабецът надживя комунизма, опази се от черни, сиви, рижави и всякакви котки, съжителства мирно със също така гордите софийски помияри, които са расови екземпляри в сравнение с мутантите около „Позитано“ 20. Гордият сив софийски врабец изглежда е имунизиран срещу просташината и простофилията и затова може да бъде, е и ще бъде единственият възможен символ на онази София, която придошлите след 1944-та червеношийки и червеношияци ни отнеха.
Позор е, че елитни творци искат да обезсмъртят синигера, а не гордия врабец! Призовавам ги да препрочетат Радичков. Призовавам и всички приятели от малцинството, което представлява все още стара София, да заклеймят селяндурския избор на Големия синигер и заедно да защитим славата на гордия сив софийски врабец! Един от малкото славни символи, които ни останаха и точно затова простофилите се опитват да ни го отнемат!

image_print
Tags: , , , ,
 

2 Responses to “За гордия софийски врабец”

  1. Чик чирик
    Says:

    Столичаните в повече вече владеят добрия стар град. Вече всички са „от София“. И храбро йекат, мйекат, бутат се, надуват селските си трошки с максимална газ, въпреки, че не плащат данъци в София за тях, живеят без регистрации на квартира, но дават мнение за всичко. Те реализират вековната си омраза към истинските столичани чрез бурна изява на всичко, което са донесли, заедно, ако не с цървулите си, то със сигурност – с гуменетките си, с които навремето идваха на екскурзия


  2. Чик чирик
    Says:

    Идваха на екскурзия и от ЦУМ си купуваха найлонови топки в мрежички. Колкото до синигера, не знам кой кмет го определи за символ на София, но м Южния парк дори е направено едно ламаринено чудовище, което плаши децата и пред което стои горда табела, че това бил символът на София. Ех, столичани в повече, които никога не сте виждали и затова не помните класиката – старшия площад „Славейков“, без сергии и дивотии, със софийските дървета, „обсипани“ с врабчета.


Направете коментар
ОЩЕ ПО ТЕМАТА

ДРУГИ

Кремълският експеримент
Много нещо се изговори за ролята на Русия в българските избори, за инструкциите изпратени на БСП от ...
Симптоматичен цинизъм
Ръководството на БСП в Стара Загора и Българският антифашистки съюз разпратиха до висшите държавни и...
Изхвърлиха шеф на СИК от ББЦ
Повече от пет часа РИК-София не можа да се справи със самоозабравил се шеф на СИК, който не допусна ...
Единствено реформаторите влизат като дясна формация
Коалицията „Реформаторски блок-Глас народен“ е единствената дясна формация, която влиза ...