Ега ти новите лица! - О'Позиция
Ега ти новите лица!
2725 Прочитания
Тодор Токин
23.03.17

BSP NEW

Две от новите лица на новата лидерка на БСП Корнелия Нинова поведоха убедително в националната предизборна класация по цинизъм и простащина. При това и двамата са членове на политбюро, и двамата са водачи на листи.

Видният отвсякъде, по подобие на един син негов адаш от зората на прехода, Александър Симов написа във ФБ, че  ще отиде да се изпикае върху мемориала на шибаните жертви на т.нар. комунистически режим. И се закани на всички, че само нов 9-и септември ще ни оправи!

Симов е известен доста отдавна с просташкото си волнодумство. Може би това му качество е впечатлило Нинова, за да го изстреля толкова нагоре, където изобщо не му е мястото.

Другото ново лице, Крум Зарков, тази сутрин се оправда за закъснението си в едно тв студио с това, че „с група офицери от ДС мъчихме нечий дядо“. Познавам отдавна родителите на Зарков и не мога да допусна, че те са го научили на тези „шегички” с мъката на милиони хора, както написа една колежка във ФБ. Не е за вярване, че Зарков е научил това и в Сорбоната. Тогава? Остава един възможен отговор – ами научил го е в Партията му, още повече, че думите му за „нечий дядо” предизвикаха веселото хихикане на Нинова и покровителствената й ръка на рамото му.

А може би Зарков е научил тази „шегичка” от дядо си, който бе шеф на следствието по времето на др. Живков, и от негови авери – офицери от ДС? Както и да е.

Реченото от тези нови лица напомня много на реченото и стореното от едни други нови лица, но в едни други исторически времена, когато БСП беше БКП.

Трето ново лице в БСП – проф. Иво Христов заяви, че трябва да преразгледаме присъствието си в НАТО и ЕС, особено в ЕС, тъй като той носи по-скоро негативи на България и българската икономика. И още, че влизането на България в ЕС и НАТО бе геополитическо решение, което не бе консултирано с българския народ, тъй като се знаеше, особено за НАТО, че отговорът щеше да бъде отрицателен. Др. Христов, някой консултира ли българския народ за членството ни във Варшавския договор и СИВ? А вие, ако не дай си Боже дойдете на власт, ще го консултирате ли дали иска да излезе от тези два съюза и да отиде при Путин в Евразийския?

Четвърто ново лице вика, че баща му не бил шеф на концлагер в Белене, а на „криминален затвор“.

Но какво да говорим за тези нови лица, след като новата лидерка на столетницата заяви, че демокрацията ни е отнела много и че една от първите й стъпки, ако стане премиер, ще бъде национализация?

Опазил ни Господ от такива нови лица с техните нови идеи да вършат някаква промяна, каквато се напъват да обещават. Тази партия се променя, за да не се промени.

image_print
Tags: , , ,
 

3 Responses to “Ега ти новите лица!”

 1. Ветеран
  Says:

  Лесни герои са и Сашко Симов, и детето на Ана Заркова, внуче на генерал Леонид.
  Лесни са, защото е лесно днес, с имунитет или без, да ски всякакъв юнак на жълтите павета. Дори да се погавриш с паметника на жертвите на комунизма – никой нищо няма да ти стори. Ще се снимаш сам, ще го пуснеш във Фейса – герой голям. Затова е лесно днес да се правиш на „черен ангел“, на партизанин, на конспиратор. Дори да се криеш – никой няма да те търси. Също като гуруто на днешните „модерни леви“, дето си лепнал „партизанско име“ Янко, въпреки, че не е нощувал и веднъж в балкана. С всичките ми резерви към заблудените, обърканите или фанатиците на комунизма, но някак не виждам Сашко Симов и особено твърде крехкото момче Зарков в партизанска землянка, търпящ глад със седмици, мръзнещ в ледена зима, обсипван с куршуми, преследван през гори и дерета и,за ад скрие дирите си, газещ пред ледена лека. Защо ли тези момченца ми звучат твърде апаратно и номенклатурно. Защото май освен да се прехранват с „партийна дейност“, друго не умеят да правят. Но поне да не играят ролята на герои. Смешно е. А младият Зарков да не си играе с паметта на избитите от ДС – Господ вижда всичко и го връща – и на убийците, и на гаврещите се с жертвите. Дори, поради комунистическите си убеждения, да са атеисти. Ех, какъв партизански отряд си е спретнала др. Нинова – дано не й се налага с него да попада наистина в сложна ситуация, където са нужни не думи, а простичко себеотрицание.


 2. Атанас Атанасов
  Says:

  Дали някога България ще може да се отърве от тези недоразумения и задръстени дебили. Силно се съмнявам, поне не дома съм жив, за съжаление.


 3. Чик чирик
  Says:

  Още малко за лесните герои. Тези двамцата, млада Нинова надежда, пропускат един дребен исторически момент. Че преди да станат „офицери от ДС“ и да стигнат до „нов 9-ти септември“ първо трябва да поизлязат в балкана, да погладуват, да помръзнат, да бягат от полиция и жандармерия, които даже стрелят с картечници. Представям си го Сашко Симов да пробива блокада с щурм. Или момчето Зарков да попадне в кабинета на Гешев и „геройски да издържи“. Нито Сашко ще излезе в балкана, нито Крумчо ще хване нагана. Защото ще о…кат панталонките преди да са ги подгонили или арестували. Та така, млади другари. Карайте по пътеките на историческата истина. Офицер от ДС не се става от Сорбоната. А 9-ти септември не идва с решение на ВС на БСП.


Направете коментар
ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Главата на Миков е под въпрос
Главата на новия председател на БСП Михаил Миков е под въпрос. Той може да загуби поста си при възмо...

ДРУГИ

Кремълският експеримент
Много нещо се изговори за ролята на Русия в българските избори, за инструкциите изпратени на БСП от ...
Симптоматичен цинизъм
Ръководството на БСП в Стара Загора и Българският антифашистки съюз разпратиха до висшите държавни и...
Изхвърлиха шеф на СИК от ББЦ
Повече от пет часа РИК-София не можа да се справи със самоозабравил се шеф на СИК, който не допусна ...
Единствено реформаторите влизат като дясна формация
Коалицията „Реформаторски блок-Глас народен“ е единствената дясна формация, която влиза ...
За гордия софийски врабец
  Не знам кой е правил анкетата за птица – символ на София, но изборът на Големия синигер...