Д-р Канов: Алчността им се състезава със самоубийствената им глупост - О'Позиция
Д-р Канов: Алчността им се състезава със самоубийствената им глупост

Негодници, които по случайност са станали капиталисти и незаслужени собственици на заводи и на крепостни работници

Бил съм в Горни Лом като психиатър за диспансерна помощ в обсега на отдавна разрушената Ломска Лудница. Пътувахме през седемдесетте години на миналия век с една полуразрушена околийска линейка, преглеждахме местните психиатрични случаи, доведени от местния участъков лекар. Скръбта на България надничаше през дрипите на нашите пациенти, през гумените им галоши на бос крак, през безнадеждната тъга на този район, където някога беше имало Българи, Чипровци, въстания, просвета, печатни книги, килими, остатъци от Европа и желание за освобождение от ангарията на Османската империя. Прах и забвение бяха завладяли този край през „разцвета на социализма“.

Ходил съм и години след това във винарната на собственика на барутните заводи. Не познавам собственика, но познавам този погубен от комунизма край на България. Той е и мой роден край, корените на моя баща и дедите ми са оттам. Избата на новобогаташа беше модерна и същевременно погрешно построена и в ръцете на негодни и глупави хора. Тя никога не успя да направи добро вино. Не е обвинение към гроздето на този край, а е обвинение срещу негодниците. Както не успяха да направят бизнес, от който да печелят всички в околността и никой да не стане жертва на малоумна авария, така и не успяха да направят нещо добро от лозята си, въпреки всичките си пари. Така и направиха с бизнеса си за обезвредяване на мини от Гърция.

Алчността им може да се състезава само с тяхната почти самоубийствена глупост. Негодници, които по случайност са станали капиталисти и незаслужени собственици на заводи и на крепостни работници, които са в тяхна власт, понеже са без алтернативи за работа другаде. Масони, началници на ловни дружини с член агента Гоце, титулувани тарикати с дипломи от СССР и професури тип Рабфак.

Сега ще застане удебелената Цаца и прочие масонски негодници да ни обясняват за непредвидимото спонтанно възпламеняване на свободно складираните тонове боеприпаси. И експерти-приятели на масонския собственик ще бъдат вещи лица по делото.

Никой няма да бъде виновен. Съдебният процес ще бъде нещо като обред на свободните зидари от 23-ти разред, които само са искали да правят добро и да осигуряват поминък на местното население, но то взело, че експлодирало това добро. Там у масоните са и всичките бивши хубавци от ДС. А евентуално, на гробовете на загиналите сиромаси може да се сложи букетче от есенни маргаритки от името на „неизвестен извършител“.

Дерзай, Цаца, тържествувайте, гяволи на Прехода, вие си осигурихте пълна безнаказаност. Честито.

 

Текстът е публикуван във Фейсбук. 

Любомир Канов е роден на 29 октомври 1944 г. в Банкя. Завършва медицина и специализира психиатрия в Медицинска академия в София. Работи в психиатричните болници в Лом, Курило, Карлуково, Градския психиатричен диспансер в София. През 1977 г. е арестуван и осъден с обвинение за „опит за бягство“ и „подривна дейност срещу социалистическия строй“. Излежава присъдата в Старозагорския затвор. Eмигрира през 1984 г. и има изключително успешна практика като психоаналитик в Ню Йорк.

Автор e на книгите „Човекът кукувица“, „Парейдолии“, „Ходисей“, „Между двете хемисфери“, „Вселената според Гуидо“ и „Стрела от тръстика“. Негови творби са превеждани на английски, немски и чешки.

Известно време се занимава с производство на вино от наследствените лозя, след като е възстановена собствеността върху земеделските земи след 1989 г.

image_print
Tags: , ,
 

10 Responses to “Д-р Канов: Алчността им се състезава със самоубийствената им глупост”

 1. н.вълчив
  Says:

  Единственното с което не съм съгласен е връзката с дипломите от СССР и Рабфак. Да не забравяме че хора с такива дипломи „покориха“ космоса! Останалото за тарикатите е абсолютната истина за нашия „Преход“!


 2. единотвсички
  Says:

  Другото, което не е така е случайното им превръщане в капиталисти. Нищо подобно! Всички са били „назначени“ за капиталисти! Даже далеч преди Десети! Най-непонятното обаче преди Десети беше занемареността на тоя общо взето комунистически район. 1923 година там е бил бастионът на комунистите. Освен това от тоя край са Александър Лилов, Петър Младенов и доста други по-дребни из ДС и МВР! Изостаналостта на Северозападна България датира може би от 30 години преди 1989 година! Говоря като човек, който има поглед там от 1968 до 1996 година!


 3. РОСИБ
  Says:

  ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА МАТЕРИАЛА !ДОЙДОХА ОТ СЕЛО ПРОСТАЦИ ,СТАНАХА ПОЛИТИЦИ,-ПОСЛЕ МИЛИОНЕРИ , СЪСИПАХА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА !


 4. Иван
  Says:

  Драги , тези с руски дипломи, които са „покорили космоса“ , нямат нищо общо , със изкаралите кагебейски училище , на власт и днес в България


 5. Здравков
  Says:

  Този д-р поне може и сам да си сложи диагнозата, макар че е засегнат лично и от системата и после е правил вино….. .Дипломите отСССР правилно отбеляза и друг, не бива да се бъркат с жалката истина. Но защо не попитате къде е получил дипломата си този съдия, който след 143 акта е върнал лиценза на този“завод“?!-…


 6. mila
  Says:

  От този район, обеднял и разрушен още по времето на комунизма, по време на войната, както ми казва татко ми, е идвал така наречения „МАЗЕН ВЛАК „.Снабдявал е столицата ни с всички купонни хранителни стоки: брашно, масла, сирена,яйца, месо,зеленчуци…и всякаква земеделска продукция.Северозападна България е била богат край! А сега… Кога и Кой го е разрушил?!Обвиняват демокрацията!!!


 7. Petrow
  Says:

  ozloben dartak. Kato psihiatar ne e li najasno, che moje da provokira samoubijstvo ? sred zaginalite e i sina na sobstwenika. Koj prasta sina si, ako ne e ubeden, che e bezopasno ? Dr. Psych ! Jesno ti e, che NJAMA kak da se razbere kakvo e stanalo . po prezumpciq e vinoven eksploatatorat, kapitalistat, negodnikat. A 1 – q procent prezumpciq za nevinnost ?


 8. МИТКО
  Says:

  Нещо твърде много хора тук се засегнаха на тема „дипломите от СССР“! (де го чукаш, де се пука – какво общо имат „покорителите на космоса“, само не разбрах?!) А, да! – забравих – нали ние, българите, сме „освободен“ народ! От един определен момент нататък руско-съветската тема задължително трябва да е пълно табу…..


 9. laki
  Says:

  Da vi eba maikata rusofilska kade pishite v toia forum.Mnogo tochno go e kazal choveka ,no vie nali ste s promiti rusofilski mozaci i e trudno da go proumeete.Da vi se sera na kosmonavtite ruski.


 10. lili
  Says:

  Много точна диагноза Поздравления ,докторе !


Направете коментар
ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Бомбата в Костенец е политическа
Бомбата е на БСП. Разследването е кой от каква партия е, заяви бившият заместник-министър на отбрана...
Над 200 загинали при врзив в турска мина
Броят на загиналите при експлозията във въгледобивна мина в Турция продължава да расте и вече достиг...
Седем миньори загинаха в Украина
Седем души загинаха при инцидент в мина на държавното предприятие „Макеевуголь” в украинската Донецк...

ДРУГИ

Кремълският експеримент
Много нещо се изговори за ролята на Русия в българските избори, за инструкциите изпратени на БСП от ...
Симптоматичен цинизъм
Ръководството на БСП в Стара Загора и Българският антифашистки съюз разпратиха до висшите държавни и...
Изхвърлиха шеф на СИК от ББЦ
Повече от пет часа РИК-София не можа да се справи със самоозабравил се шеф на СИК, който не допусна ...
Единствено реформаторите влизат като дясна формация
Коалицията „Реформаторски блок-Глас народен“ е единствената дясна формация, която влиза ...
За гордия софийски врабец
  Не знам кой е правил анкетата за птица – символ на София, но изборът на Големия синигер...