БСП – столетна или малолетна - О'Позиция
БСП – столетна или малолетна
2321 Прочитания
Тодор Токин
14.03.17

1

Има ли такава партия, която да е приела и подписала по време на свое управление споразумение с други държави, след това да бъде против него и да се отрича по партийни форуми?

Има ли такава партия, която да е приела по време на свое управление плоския данък, след това да иска яростно отмяната му, след това отново да го иска?

Има ли такава партия, която да е скандирала „НАТО вън”, след което да е прегърнала каузата на Алианса, България да влезе в пакта почти при нейно управление, а сега да иска референдум за оставането на страната ни в него?

Има ли такава партия, която да се нахвърля на свои министри и след това да ги изхвърля от ръководството си затова, че са подкрепили позицията на ЕС и НАТО по това какво прави Русия срещу Украйна?

Има ли такава партия, която като дойде на власт, почваме да треперим дали не сме нечий Троянски кон в ЕС и дали няма да ни изгонят оттам заради нейни действия и най-вече бездействия?

Има ли такава партия, чийто президент да прави едно в Брюксел, след което да твърди, че е направил точно обратното?

Има ли такава партия, която да е свалила своя пръв партиен и държавен ръководител, да го е изключила от партията, а след това вкупом да ходи да се кланя на паметника му?

Този пръв партиен и държавен ръководител възстанови лагерите през 1956 г.,

предложи на два пъти България да стане 16-а република на СССР, направи България най-добрата ученичка в класа на Брежнев, кле се пред Андропов, че българската ДС е филиал на КГБ, докарал България три пъти до фалит., първи от другите генерални секретари настоя за агресията на Варшавския договор в Чехословакия през 1968 г. , натири 300 000 български турци, като преди това насилствено им бяха сменени имената. И закрепи пожизнено властта си в чл. 1 на собствената си конституция. Ето на кого се кланяха.

Ще кажете – как е възможно да има такава партия, няма такава. Да, ама не. Есть такая партия! Тя свято следва заветите на своя Бог Ленин, който учеше „шаг вперёд, два шага назад“, по нашему – крачка напред, две назад. Припомняме – подзаглавието на тази книга е „Кризата в нашата партия”…

Тежки болести налегнаха БСП -

амнезия, шизофрения, т.е. раздвоение на личността и др.,

все характерни за нейната достолепна възраст – на 2 август т.г. тя ще навърши 126 години. Партията бързо забравя, представя се ту с една външност, ту с друга и в крайна сметка едва ли самата тя знае коя е. Но на въпроса за какво се бори отговорът е известен – вече не за купата на съветската армия, а за властта.

Сега пак е тръгнала към властта. Да припомним, че и двете й досегашни управления през 90-те години бяха може би най-антисоциалните и резултатът от тях бе прогонването на столетницата от властта с камъни и дърве, както е казал поетът.

Същото стана и когато се маскира като Орешарски. БСП прилича повече на хибрид, отколкото на партия. В нея битуват нереформирани хардкомунисти, нереализирани социалдемократи, либерали, живковисти и скрити първановисти, макар Първанов да беше изгонен. Разкрачената в много посоки поза й е удобна с оглед действията в различни ситуации.

Пред електората – винаги лява,

иначе – както дойде, стига да е на власт. Приказката за червените бабички и червените мобифони си е съвсем актуална. Обещанията си БСП забравя дори преди да са изречени.

Какво е това – старческа амнезия или невинни детски лъжи, за които само погалват по главичката? Ако е второто, както май си мисли партията, то тя не е столетна, а направо малолетна. Като малолетна се държи т.нар. столетница и като прехвърля вината за неспазените обещания на коалиционните си партньори.

Също като някое хлапе, което казва: „Моля, другарко, не съм аз счупил прозореца, а еди кой си“.Ето до какво доведе прехваленото й 45 годишно управление, по което днес мнозина въздишат.

- На 11 декември 1989 година, месец след дворцовия преврат, който сваля Живков, се провежда пленум на ЦК на БКП. Ето оценката на новия Първи Петър Младенов за причините, довели до разрухата в обществото: – дълбоки деформации в обществото и системата на управление, – стагнация в икономическото ни развитие, застрашително изоставане в структурното и технологичното обновяване на икономиката вследствие на груби грешки в стопанската и инвестиционната политика, застрашително нарастване на външния дълг, – увеличаване на инфлацията, тежки трудности на вътрешния пазар и в крайна сметка влошаване на жизненото равнище, наличие на широко разпространена корупция, – сериозни поражения в духовния и интелектуалния живот на нацията и упадък на основни морални принципи и ценности, – достигане на уродлива стенен в развитието на режима на лична власт на Тодор Живков – и като резултат от всичко това сериозно намаляване на доверието към партията.

– На 13 декември Живков и обкръжението му е изключено от БКП.

– На 26 април 2000 г. 38-то НС обявява комунистическия режим, чийто символ бе именно човекът от Правец, за престъпен. Справка – Държавен вестник, брой № 37 от 5 май 2000 г.

Не дай си Боже тази партия отново да дойде на власт и да следва политиките на кумира си! Това си е направо заплаха за пътя, по който вървим…

image_print
Tags: , ,
 

Направете коментар
ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Продажбата на русенската резиденция на Тодор Живков се провали
Търгът на някогашната резиденция на Тодор Живков в лесопарка Липник край Русе не се състоя, съобщи ч...

ДРУГИ

Кремълският експеримент
Много нещо се изговори за ролята на Русия в българските избори, за инструкциите изпратени на БСП от ...
Симптоматичен цинизъм
Ръководството на БСП в Стара Загора и Българският антифашистки съюз разпратиха до висшите държавни и...
Изхвърлиха шеф на СИК от ББЦ
Повече от пет часа РИК-София не можа да се справи със самоозабравил се шеф на СИК, който не допусна ...
Единствено реформаторите влизат като дясна формация
Коалицията „Реформаторски блок-Глас народен“ е единствената дясна формация, която влиза ...
За гордия софийски врабец
  Не знам кой е правил анкетата за птица – символ на София, но изборът на Големия синигер...