БСП – столетна или малолетна - О'Позиция
БСП – столетна или малолетна
1675 Прочитания
Тодор Токин
14.03.17

1

Има ли такава партия, която да е приела и подписала по време на свое управление споразумение с други държави, след това да бъде против него и да се отрича по партийни форуми?

Има ли такава партия, която да е приела по време на свое управление плоския данък, след това да иска яростно отмяната му, след това отново да го иска?

Има ли такава партия, която да е скандирала „НАТО вън”, след което да е прегърнала каузата на Алианса, България да влезе в пакта почти при нейно управление, а сега да иска референдум за оставането на страната ни в него?

Има ли такава партия, която да се нахвърля на свои министри и след това да ги изхвърля от ръководството си затова, че са подкрепили позицията на ЕС и НАТО по това какво прави Русия срещу Украйна?

Има ли такава партия, която като дойде на власт, почваме да треперим дали не сме нечий Троянски кон в ЕС и дали няма да ни изгонят оттам заради нейни действия и най-вече бездействия?

Има ли такава партия, чийто президент да прави едно в Брюксел, след което да твърди, че е направил точно обратното?

Има ли такава партия, която да е свалила своя пръв партиен и държавен ръководител, да го е изключила от партията, а след това вкупом да ходи да се кланя на паметника му?

Този пръв партиен и държавен ръководител възстанови лагерите през 1956 г.,

предложи на два пъти България да стане 16-а република на СССР, направи България най-добрата ученичка в класа на Брежнев, кле се пред Андропов, че българската ДС е филиал на КГБ, докарал България три пъти до фалит., първи от другите генерални секретари настоя за агресията на Варшавския договор в Чехословакия през 1968 г. , натири 300 000 български турци, като преди това насилствено им бяха сменени имената. И закрепи пожизнено властта си в чл. 1 на собствената си конституция. Ето на кого се кланяха.

Ще кажете – как е възможно да има такава партия, няма такава. Да, ама не. Есть такая партия! Тя свято следва заветите на своя Бог Ленин, който учеше „шаг вперёд, два шага назад“, по нашему – крачка напред, две назад. Припомняме – подзаглавието на тази книга е „Кризата в нашата партия”…

Тежки болести налегнаха БСП -

амнезия, шизофрения, т.е. раздвоение на личността и др.,

все характерни за нейната достолепна възраст – на 2 август т.г. тя ще навърши 126 години. Партията бързо забравя, представя се ту с една външност, ту с друга и в крайна сметка едва ли самата тя знае коя е. Но на въпроса за какво се бори отговорът е известен – вече не за купата на съветската армия, а за властта.

Сега пак е тръгнала към властта. Да припомним, че и двете й досегашни управления през 90-те години бяха може би най-антисоциалните и резултатът от тях бе прогонването на столетницата от властта с камъни и дърве, както е казал поетът.

Същото стана и когато се маскира като Орешарски. БСП прилича повече на хибрид, отколкото на партия. В нея битуват нереформирани хардкомунисти, нереализирани социалдемократи, либерали, живковисти и скрити първановисти, макар Първанов да беше изгонен. Разкрачената в много посоки поза й е удобна с оглед действията в различни ситуации.

Пред електората – винаги лява,

иначе – както дойде, стига да е на власт. Приказката за червените бабички и червените мобифони си е съвсем актуална. Обещанията си БСП забравя дори преди да са изречени.

Какво е това – старческа амнезия или невинни детски лъжи, за които само погалват по главичката? Ако е второто, както май си мисли партията, то тя не е столетна, а направо малолетна. Като малолетна се държи т.нар. столетница и като прехвърля вината за неспазените обещания на коалиционните си партньори.

Също като някое хлапе, което казва: „Моля, другарко, не съм аз счупил прозореца, а еди кой си“.Ето до какво доведе прехваленото й 45 годишно управление, по което днес мнозина въздишат.

- На 11 декември 1989 година, месец след дворцовия преврат, който сваля Живков, се провежда пленум на ЦК на БКП. Ето оценката на новия Първи Петър Младенов за причините, довели до разрухата в обществото: – дълбоки деформации в обществото и системата на управление, – стагнация в икономическото ни развитие, застрашително изоставане в структурното и технологичното обновяване на икономиката вследствие на груби грешки в стопанската и инвестиционната политика, застрашително нарастване на външния дълг, – увеличаване на инфлацията, тежки трудности на вътрешния пазар и в крайна сметка влошаване на жизненото равнище, наличие на широко разпространена корупция, – сериозни поражения в духовния и интелектуалния живот на нацията и упадък на основни морални принципи и ценности, – достигане на уродлива стенен в развитието на режима на лична власт на Тодор Живков – и като резултат от всичко това сериозно намаляване на доверието към партията.

– На 13 декември Живков и обкръжението му е изключено от БКП.

– На 26 април 2000 г. 38-то НС обявява комунистическия режим, чийто символ бе именно човекът от Правец, за престъпен. Справка – Държавен вестник, брой № 37 от 5 май 2000 г.

Не дай си Боже тази партия отново да дойде на власт и да следва политиките на кумира си! Това си е направо заплаха за пътя, по който вървим…

image_print
Tags: , ,
 

Направете коментар
ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Признанието на БКП за състоянието на икономиката на България, изнесено на пленум на ЦК на БКП на 11 декември 1989 г.
В последно време все по-често се спекулира с носталгията по социализма. Силно леви елементи се опитв...
Борисов: Справедивост за престъплението „възродителен процес“
Никой не потърси сериозно отговорност за престъплението „възродителен процес”, писа във Facebook Бой...
ЦИК отказа да регистрира БКП за изборите
Централната избирателна комисия отказа да регистрира за участие в предсрочните парламентарни избори ...
Дванайсет ченгета напират за Брюксел
Дванадесет от кандидат-депутатите за Европейския парламент са били сътрудници на бившата Държавна си...

ДРУГИ

Кремълският експеримент
Много нещо се изговори за ролята на Русия в българските избори, за инструкциите изпратени на БСП от ...
Симптоматичен цинизъм
Ръководството на БСП в Стара Загора и Българският антифашистки съюз разпратиха до висшите държавни и...
Изхвърлиха шеф на СИК от ББЦ
Повече от пет часа РИК-София не можа да се справи със самоозабравил се шеф на СИК, който не допусна ...
Единствено реформаторите влизат като дясна формация
Коалицията „Реформаторски блок-Глас народен“ е единствената дясна формация, която влиза ...
За гордия софийски врабец
  Не знам кой е правил анкетата за птица – символ на София, но изборът на Големия синигер...