Аберацио иктус а ла „Позитано“ - О'Позиция
Аберацио иктус а ла „Позитано“
4333 Прочитания
О'Позиция
31.07.14

Автор: Соня Колтуклиева

Аберацио иктус а ла "Позитано"

Обвинява се невинен с цел отклоняване на вниманието от истинския престъпник.

Е,няма такава комунистическа наглост! „Делян Пеевски се опита да събори Корпоративна търговска банка и той действаше в синхрон с Бойко Борисов.“Това каза депутатът от БСП Антон Кутев ДНЕС по Нова тв.
Възможно ли е да мразиш толкова много политическия си враг, че да стигнеш до дъното, което изора Антон Кутев, приближен на Сергей Станишев?! Фалира ли банката с опорни точки на Моника, та опря до тези нечовешки лъжи?!
Аберацио иктус: така се нарича в криминалистиката казус, при който се обвинява някой невинен с цел отклоняване на вниманието от истинския престъпник.
А истинският престъпник е Тройната коалиция и контролирания от нея кабинет „Орешарски“.
Да, Делян Пеевски започна война на живот и смърт с Цветан Василев. Мобилизира за тази разрушителна цел целия марионетен състав: главния прокурор Сотир Цацаров, заместник-главния прокурор Борислав Сарафов, градския прокурор Христо Динев, вътрешния министър Цветлин Йовчев, председателя на ДАНС Владимир Писанчев, завеждащия следствения отдел в СГП Петьо (Еврото) Петров, управителя на БНБ Иван Искров с активното участие на подкрепящите медийно-магистратската хунта: премиера Пламен Орешарски, финансовия министър Петър Чобанов, вицепремиера Даниела Бобева, депутата от ДПС Йордан Цонев ( кандидат за гуверньор на Централната банка) и депутата от БСП Румен Гечев (наричан банкоубиеца от 96-та).
Медиите на Делян Пеевски започнаха в началото на юни яростен вой срещу Цветан Василев и Корпоративна търговска банка, злокобният сценарий продължи с арести на „моите убийци“, както се изрази Пеевски за тримата бизнесмени, впоследствие напълно оневинени, с изтарашването на фирми, получавали кредити от КТБ, с отстраняването на подуправителя на БНБ Цветан Гунев, с плонжовете на Иван Искров, който най-напред обяви КТБ за стабилна, после – за дестабилизирана и продължи с идеята за обявяването й във фалит… Междувременно от КТБ, заради медийната истерия, за 6 дни бяха изтеглени милиард и двеста милиона лева; никоя институция не направи и вял опит на 20 юни да защити КТБ – затова пък на 27 юни, когато се развихри паниката с ПИБ, от която за 5 часа бяха изтеглени 800 милиона лева – държавата до вечерта й наля 1 милиард лева.
На драматичните срещи при президента и в БНБ, Бойко Борисов и представителите на ГЕРБ защитаваха идеята да се даде на акционерите възможност най-напред сами да оздравят КТБ – както се полага по българския закон и по банковата директива на Европейския съюз. Да, но правителството и БНБ отказаха, искаха да национализират КТБ и да натресат на данъкоплатците сметката от няколко милиарда лева. БСП и ДПС се опитаха да спретнат извънредно законодателство в този смисъл – обаче ГЕРБ отказа да го гласува. С мръсна спекулация поръчкови експерти и десни болшевики се опитаха да внушат, че актуализацията на бюджета предвижда спасяването на КТБ с пари от бюджета – злонамерена измислица, просто няма такова нещо.
Къде във всичко това Антон Кутев, прочул се с фразата, че социализмът е като СПИН-а, видя участие на Бойко Борисов с бандата на Пеевски?!
Има един наистина съществен въпрос: къде по времето на банковата криза и сътресенията в цялата държава беше Сергей Станишев, председател на партията-мандатоносител и архитект на кабинета „Орешарски“.
Това, Кутев, е въпросът.
А иначе по всичко личи, че с Бареков или пиете едни и същи хапчета и/или ходите на инструктаж при един и същи инструктор.
… Сега тези, които се опитват да вменяват някакъв брак по сметка между ГЕРБ и ДПС, да вземат да се гръмнат. На 11 май 2013 г.се сключи поредният брак между БСП и ДПС, който беше денонощно и с кеф изконсумиран. На върха на езика на Станишев при избора на Пеевски за председател на ДАНС беше, че само той може да вкара Бойко Борисов в затвора… Беше готов и график на арести на близки негови хора; сценарият предвиждаше да се притисне Мирослав Найденов да натопи Цветан Цветанов, той пък да бъде натиснат да натопи Бойко Борисов, ноооо…не се получи. Та нали „анонимката“ за подслушванията , тържествено занесена от Станишев на Цацаров имаше съществена роля в този сценарий….Хайде на „Позитано“20 да не се правят на умрели лисици. БСП и ДПС продължават да съжителстват във фиктивен развод и това е очевидно дори за слепците.
… Сто пъти казах вече, ще го кажа за 101-ви път: това управление беше заченато в грях и си отиде с позор; проклятие тегне над Костинбродските атентатори и всеки от тях си получава заслуженото.

 bugaria-news.bg

 

image_print
Tags: , , ,
 

One Response to “Аберацио иктус а ла „Позитано“”

  1. Нколай Панков
    Says:

    СОНЧЕТО ПАК ЗАРАБОТИ ХОНОРАРЧЕ, ВЪВ ФЕЙСБУКА СЕ ВИХРИ ЕДИН РЕЗИЛ С ПОДГЛАСТНИЧКИ НА БОКОВЕЦА, ТА СЕГА ПЕСЕНТА Е МАШИНИСТА НА ВЛАКА ДА СЕ ПРЕДСТАВИ , ЧЕ КАРА ТРАНВАЙ СЛЕВИ УБЕЖДЕНИЯ


Направете коментар
ОЩЕ ПО ТЕМАТА

ДРУГИ

Кремълският експеримент
Много нещо се изговори за ролята на Русия в българските избори, за инструкциите изпратени на БСП от ...
Симптоматичен цинизъм
Ръководството на БСП в Стара Загора и Българският антифашистки съюз разпратиха до висшите държавни и...
Изхвърлиха шеф на СИК от ББЦ
Повече от пет часа РИК-София не можа да се справи със самоозабравил се шеф на СИК, който не допусна ...
Единствено реформаторите влизат като дясна формация
Коалицията „Реформаторски блок-Глас народен“ е единствената дясна формация, която влиза ...
За гордия софийски врабец
  Не знам кой е правил анкетата за птица – символ на София, но изборът на Големия синигер...